STEUNBETUIGINGEN

Deze GroenLinksers staan achter mij

Serpil.jpg

SERPIL ATES

Raadslid GroenLinks Den Haag

“In de afgelopen jaren vormden Vincent en ik een hecht team binnen en buiten de Haagse gemeenteraad. Met zijn strijdbaarheid, zijn oprechte interesse in anderen en zijn inhoudelijke en strategische inzichten was hij onmisbaar voor GroenLinks Den Haag. 

Veel politieke overwinningen die ik in de afgelopen jaren behaalde, bijvoorbeeld voor vluchtelingenkinderen in Moria, laptops voor kinderen in armoede en het herdenken van het slavernijverleden, waren een direct gevolg van onze samenwerking. 

Onder aanvoering van Vincent kan links weer het verschil gaan maken, juist in een stad gepolariseerde stad als Den Haag. Omdat hij groot durft te denken, bewoners uit achterstandswijken een plek aan tafel kan geven en samen met hen de strijd aan wil gaan tegen de Haagse ongelijkheid.

Dat is wat Den Haag nodig heeft: een linkse en verbindende leider, met visie waar alle bewoners zich door vertegenwoordigd voelen.”

Raki met tooj 2 (1).jpg

RAKI AP

Klimaatactivist, woordvoerder Free West Papua NL

"Vincent heb ik in zijn tijd als campagneleider leren kennen als een zeer betrokken persoon, iemand die de tijd nam om aandachtig naar de ander te luisteren en vervolgens te kijken hoe hij vanuit zijn positie de betreffende persoon of het ideaal het beste kan ondersteunen. Zo heeft hij mij geholpen om West Papoea te agenderen in onze partij en heeft Vincent het inheemse perspectief op klimaatrechtvaardigheid mede een trend gemaakt in Nederland"

117951097_10217502769709613_854287201387740734_n.jpg

ALEXANDER HIJSTEK

Wijkteam Loosduinen

"Vincent is een echte verbinder binnen de partij en de stad. Als stadsdeelvertegenwoordiger in Loosduinen heb ik veel met hem mogen samenwerken in de afgelopen jaren. Zijn parate kennis van de stad werd daarin alleen overtroffen door het enthousiasme waarmee hij over verbetering nadenkt. Zijn verkiezingsinzet om een grote stad als Den Haag samen te besturen met een vereniging van actieve leden vind ik van enorme politieke waarde. Ik heb daar alle vertrouwen in!"

dwars-logo-leiden-haaglanden.png

DWARS Leiden-Haaglanden

Politieke jongerenorganisatie van GroenLinks, Leiden-Haaglanden

“Wat wij goed vinden aan Vincent Thepass is dat hij een accent legt op sociale vraagstukken, zoals kansongelijkheid. Hij wilt bijvoorbeeld aanpak in wijken en daar met bewoners het gesprek aangaan. Hierbij kan je denken aan wijken met een lagere sociaal-economische status. Vincent heeft ervaring als als organisator en campagneleider voor GroenLinks.

Als DWARS Leiden-Haaglanden spreken wij ons uit voor Vincent Thepass. Den Haag staat voor grote opgaven zoals de groeiende ongelijkheid, het woningtekort en verduurzaming van huizen. In het debat hebben wij de indruk gekregen dat Vincent hier geschikte oplossingen voor kan bieden door een beweging te creëren die de groeiende ongelijkheid in Den Haag tegengaat. Hij geeft ook aan een nieuwe koers in te willen slaan, zodat links weer kan groeien in Den Haag. Systeemverandering is wat wij willen in Den Haag en wij geloven dat dit het best lukt onder leiding van Vincent.”

Jaswina.jpg

JASWINA ELAHI

Senior Onderzoeker bij het Rathenau Instituut

"Er zijn weinig mensen die in de sterk gepolariseerde stad die Den Haag is, verschillende groepen mensen weet aan te spreken, te verbinden en de progressieve waarden van GroenLinks op een toegankelijke en begrijpelijke manier weet over te brengen. Vincent Thepass beschikt over de juiste persoonlijke eigenschappen, professionele vaardigheden en mensenkennis om dit te doen en beschikt over de juiste competenties om lijsttrekker voor GroenLinks te zijn."

Ahmed Abushaam.jpeg

AHMED ABUSHAAM

Fractievertegenwoordiger GroenLinks Den Haag

"Ik heb Vincent leren kennen als een gedreven campagner, strategisch, en een doorbijter. Gedurende zijn werkzaamheden als beleidsmedewerker was hij voor mij een sparringspartner die mij scherp hield. Ik ben blij dat hij zichzelf gekandideerd heeft voor het lijsttrekkerschap.  Niet alleen omdat hij geschikt is voor deze functie, maar omdat ik het heel leuk vindt dat een jonge groenlinkser stappen durft te nemen om een bijdrage te leveren ipv aan de zijlijn te blijven staan."

image0.jpeg

MARIJE PLOEG

Voormalig campagneleider GroenLinks Den Haag

"Vincent zet zich al jaren in voor GroenLinks. Ik heb hem leren kennen als een betrokken idealist die de stem van de nieuwe generatie laat horen. Vincent heeft oog voor iedereen, van wijkbewoners tot leden. Met Vincent laat je niet alleen nieuw geluid horen, het komt ook nog eens met een flinke bak ervaring en motivatie!"

unnamed (2).png

BOUDEWIJN VAN EERD

Lid GroenLinks Netwerk Digitale Samenleving en actieve campaigner

"Ik steun Vincent als lijsttrekker bij GroenLinks Den Haag. Vanaf het moment dat ik me aanmeldde om actief te worden vielen zijn passie en kennis onmiddellijk op, en dat is zo gebleven.

Hij vertegenwoordigt groene en rode idealen waar GroenLinks voor staat, maar ook de groen-gele van Den Haag. Hij houdt van Den Haag zoals ze is én heeft een visie voor hoe ze zou kunnen zijn. Groener, eerlijker en gelijker voor iedereen - van het zand tot van het veen."

CindyGaal.jpg

CINDY GAAL

Voormalig medewerker fractie GroenLinks Den Haag

“Ik heb lange tijd met Vincent samen gewerkt en hem leren kennen als een gedreven persoon en geboren leider. Als echte Hagenaar weet hij goed wat er in de stad speelt en heeft hij een goed luisterend oor voor de mensen in onze stad. Hij weet de problemen die in de stad spelen te benoemen en probeert breed draagvlak te creeeren in het oplossen ervan.”

Hugo.jpg

HUGO OOMS

Voormalig fractiemedewerker GroenLinks Den Haag

"Ik heb Vincent leren kennen als een enthousiast, enerverend mens met veel vernieuwende ideeën en een groot hart voor GroenLinks. Ik heb het volste vertrouwen dat hij zijn persoonlijkheid, ervaring en overtuigingskracht in kan zetten om de fractie van binnenuit naar een hoger niveau te tillen. Daarom heeft Vincent mijn steun!"

WhatsApp Image 2021-06-28 at 11.00.46 AM

ARMINE STEPANYAN

Statenlid GroenLinks Zuid Holland

"Ik heb Vincent leren kennen als campagneleider bij GroenLinks. Vincent is Groen en Links ineen. Hij is een echte verbinder en met zijn enorm brede netwerk zit Vincent in de haarvaten van de Haagse samenleving. Vincent is altijd loyaal aan zijn idealen en weet met lastige situaties goed om te gaan. Hij is altijd eerlijk, ook als het ingewikkeld is. GroenLinks Den Haag heeft Vincent nodig als de lijstrekker voor 2022!"

SabineGroen 2.jpg

SABINE SCHARWACHTER

Vorig jaar voorzitter DWARS, GroenLinkse jongeren

"Afgelopen jaar heb ik Vincent leren kennen als een idealistische en verbindende GroenLinkser. Wat ik aan Vincent zo bewonder, is hoe hij groene, linkse en progressieve politiek weet te verbinden met de ervaringen van gewone mensen. Dat is een enorm sterke kwaliteit voor een politiek leider. Zijn empathie, gevoel voor rechtvaardigheid en intersectionele blik op de wereld is precies wat we nodig hebben in de politiek. Ik wens iedere stad zo'n lijsttrekker als Vincent toe."

WhatsApp Image 2021-07-28 at 3.34.21 PM (1).jpeg

SINAN ÖZKAYA

Vice-fractievoorzitter Groenlinks Zuid Holland

"Vincent laat Groenlinkse waarden duidelijk terugkomen in zijn taal en daden. Hij is jong, verfrissend en met optimisme weet hij grote groepen aan te spreken. Dat is een vorm van leiderschap waar ik blij van word en waar ik vertrouwen in heb. "

PSX_20190812_084852.jpeg

CASPER WITS

Universitair docent, Universiteit Leiden/Campus Den Haag

"Vanuit mijn werk op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden heb ik Vincent leren kennen als iemand die vol goede ideeën zit over hoger onderwijs en het studentenleven in de stad. Zowel de stad als GroenLinks heeft zo iemand als Vincent hard nodig om het beste te halen uit de enorme groei die Den Haag als studentenstad gaat doormaken de komende jaren."

Foto Mo Chtatou.jpg

MOHAMED CHTATOU

Student bestuurskunde

"Ik heb Vincent meegemaakt als iemand die staat voor échte gelijkheid, ongeacht uiterlijke of innerlijke kenmerken. Voor mij is Vincent de meest geschikte persoon om de ongelijkheden in alle delen van onze stad Den Haag op een sociale en duurzame manier te bestrijden."

IMG_20210729_114748.jpg

JAN DORUS SLEUTELS

Politiek Econoom

"Vincent is goed benaderbaar, en biedt graag een luisterend oor. Door samen op te trekken met lokale initiatieven en organisaties weet hij goed wat er speelt in de stad."

Jaap en Sanne Korteweg-1 © Enith van Tongeren.jpg

SANNE KORTEWEG

Communicatiespecialist Duurzaamheid

"Ik heb Vincent leren kennen als een gedreven persoon en een enthousiaste verbinder met een groot hart voor duurzaamheid. Doordat hij is opgegroeid in Mariahoeve heeft Vincent kennis van zaken en heb ik er alle vertrouwen in dat hij de verbindende schakel kan zijn die Den Haag op dit moment nodig heeft. Daarnaast geloof ik dat Vincent de aangewezen persoon is om bij te dragen aan een ambitieuze klimaataanpak."

ramonPijst_endorsement.jpg

RAMON PIJST

Voormalig penningmeester Groenlinks Den Haag, voormalig Den Haag FossielVrij

"Klimaatverandering en verlies van biodiversiteit is wereldwijd de
grootste uitdaging waar we voor staan, Vincent begrijpt goed wat dat
betekent voor de stad en hoe je er het niveau van de stad voor kunt
vechten. Groot denken, maar wel iedereen meenemen. Groen doen geeft
alleen resultaat als je het voor iedereen doet, je kunt niet sociaal
zijn als je niet ook let op leefomgeving en klimaatkosten (of, de kosten
van het uitblijven van klimaatmaatregelen). Dat is mijn overtuiging en
daar herken ik Vincent ook in.

Als bestuurslid heb ik Vincent leren kennen als actief en enthousiast
campaigner en later campagneleider, met nieuwe ideeën en focus op wat er
in de wijken gebeurt, hoe de mensen daadwerkelijk te betrekken met
aanwezigheid en interesse, en te helpen met goede plannen. Ik vertrouw
erop dat hij GroenLinks (en links in het algemeen) een sterke, betrokken
en inclusieve stem kan geven in de campagne en in de Gemeenteraad. De
uitnodigende hand voor een gesprek of bijeenkomst zoals 15 september
over het woonrecht, Vincent biedt het!"

Jili_Dieng_endorsement.jpeg

JILI DIENG

Financieel journalist

"Vincent noemt niet alleen de problemen van de maatschappij op, maar hij komt daadwerkelijk met haalbare oplossingen."

Charlie_Loos.jpeg

CHARLIE LOOS

Waarnemer in Politiek Den Haag en Toegankelijkheidstester  namens de Actie- en belangengroep Terug naar de bossen

"Vincent is van alle markten thuis en heeft al veel voor GroenLinks betekent. Hij is wat ik noem een mensenmens en die hebben we nodig in de politiek, nu de mentaliteit verhardt. Hij heeft nog idealen en weet die om te zetten naar de praktijk. We hebben jaren prettig samen gewerkt en hij was de beste campagneleider, die ik sinds 2011 meegemaakt heb. Dus stem op Vincent."

WIL JIJ OOK VINCENT STEUNEN?