MIJN VERHAAL

Hallo, ik ben Vincent!

Vincent Thepass GroenLinks Den Haag Portret 1

MIJN HAAGSE WORTELS

Den Haag is mijn stad. Ik groeide op in Mariahoeve, in een warme, linkse familie met Indische roots. Via verschillende Haagse wijken ben ik nu terechtgekomen in het Bezuidenhout. Als derde generatie Indische Hagenaar ben ik opgegroeid met verhalen van mijn familie die vanuit Indië naar Den Haag kwam en zich op allerlei manieren in de stad wortelde.

 

Den Haag heeft mij gevormd als mens en als kandidaat. De veelzijdigheid aan mensen en wijken, onze mooie parken en duinen en de vele levendige plekken waar mensen samenkomen maken Den Haag wat het is.

 

Tegelijkertijd ken ik ook de Haagse keerzijden. In geen andere stad bepaalt wie je bent en waar je woont zo sterk wat je kan bereiken. Ik zag om mij heen wat opgroeien in armoede of racisme met mensen kan doen. Een groeiende groep Hagenaars bevindt zich aan de verkeerde kant van de Haagse kloof tussen zand en veen, maar hun vertrouwen in de lokale politiek om daar iets aan te doen is lager dan ooit.


 

PROFESSIONELE ACHTERGROND
  • Organiser Landelijk Bureau GroenLinks

  • Voormalig campagneleider en fractiemedewerker
    GroenLinks Den Haag

  • Politiek econoom en politicoloog

Organiser

Momenteel werk ik als organiser voor de landelijke GroenLinks-campagne. Vanuit die rol geef ik leiding aan de landelijke vrijwilligersorganisatie en werken we momenteel aan de campagnestrategie voor de gemeenteraadsverkiezingen. 

 

Organising is een werkwijze afkomstig uit de vakbeweging en sociaal werk, gericht op mensen samenbrengen voor positieve verandering. Op de werkvloer, in de buurt én in de politiek. Die werkwijze neem ik mee als volksvertegenwoordiger.

Campagneleider en fractiemedewerker

In mijn jaren als campagneleider en fractiemedewerker bij GroenLinks Den Haag heb ik de afdeling en de Haagse gemeentepolitiek door en door leren kennen. Ik ben vertrouwd met vrijwel alle beleidsdossiers, bouwde aan meerderheden voor moties en initiatiefvoorstellen en had bovendien een belangrijke strategische adviesrol.

Daarnaast bouwde ik aan een netwerk van wijkorganisaties, actiegroepen, migrantengemeenschappen, armoedeorganisaties, activisten en bewoners uit de hele stad. Samen met hen kunnen wij als GroenLinks die verbindende beweging worden die Den Haag nodig heeft.

WAAROM IK DIT DOE

BEWONERS EN WIJKEN VERBINDEN

In mijn jaren als campagneleider en fractiemedewerker voor GroenLinks in Den Haag, heb ik gezien wat GroenLinks voor Den Haag kan betekenen. Tegelijkertijd zag ik ook dat er meer moet veranderen als we de ongelijkheid echt willen aanpakken.

 

Het is tijd voor een nieuwe verbindende koers, waarbij we de oude bestuurlijke politiek loslaten en op een nieuwe, meer democratische manier gaan werken. Niet vanuit het stadhuis maar juist vanuit de wijken, en altijd samen met de bewoners waar het beleid over gaat. 

Daar ligt mijn politieke drijfveer: GroenLinks moet weer bondgenoot worden van Hagenaars die aan het kortste eind trekken. Als lijsttrekker van GroenLinks Den Haag wil ik mensen en wijken verbinden voor echte oplossingen tegen ongelijkheid en de wooncrisis. Samen met bewoners en leden wil ik laten zien dat een eerlijke, democratische en ambitieuze klimaataanpak wél mogelijk is.

 

Echte verandering is pas mogelijk als we een afspiegeling worden van de mensen in de stad, de lokale democratie versterken en het vertrouwen van bewoners van wijken als Laak, Moerwijk en Mariahoeve terugwinnen.

VincentThepass_Interview_AD.png

LEES HIER MIJN INTERVIEW IN AD DEN HAAG: